MILJÖ

Hållbarhet och omsorg om miljön är självklart för oss. Vi har därför valt material som belastar miljön så lite som möjligt och vi har ett hållbarhetstänk som sträcker sig över allt från användandet av begagnad kontorsinredning till valet av papper och frakten på våra smycken.

Viktigast av allt är att vi använder återvunnet silver i våra smycken. Silver som är kontrollerat och kommer med rätt dokumentation och som är säkert att använda – både för dem som arbetar med det och dem som bär det. Även guldet är till allra största del återvunnet. Vi är inte hundraprocentigt där ännu – men vi jobbar på det.

Alla våra förpackningar, som smyckesaskar och smyckespåsar är gjorda hos Avisera. De bär Återbära-stämpeln och är 100% klimatkompenserade. Visitkort, korrespondenspapper, askkort och andra trycksaker är tryckta på miljövänligt papper. De trycks lokalt på Göteborgs tryckeri. Vi använder oss även av DHL:s miljöfrakt när vi skickar våra smycken, vilket är lite dyrare men väl värt det. 

Sedan är det ju tyvärr så att all typ av produktion lämnar sina spår. Det går inte att bortse från detta faktum. Men vi tänker på detta och strävar hela tiden att komma på sätt som gör denna belastning så liten som möjligt.