STORLEKSGUIDE

För stor, för liten eller precis lagom? Att välja rätt storlek eller längd när det kommer till smycken är inte alltid lätt. Det är också väldigt personligt hur man vill bära sitt smycke. Du kan mäta hemma på olika sätt med hjälp av linjaler, snöre, måttband etc. Om smycket mot förmodan inte skulle passa, har du 30 dagars returrätt.

RINGMÅTT

För att finna rätt storlek på din ring så behöver du veta antingen omkretsen på fingret den ska sitta på eller en annan rings diameter. Det är viktigt att du mäter noggrant och använder dig av måttet millimeter.

Ringstorlekar kan mätas på olika sätt. Man kan exempelvis mäta den invändiga omkretsen med hjälp av en kornformad ”mätsticka” eller så kan man mäta den invändiga diametern med exempelvis en linjal.

storlekar

Mät den invändiga diametern

  1. Välj en ring som du använder ofta, gärna så slät som möjligt.
  2. Ta fram en linjal med millimetermått.
  3. Lägg ringen på ett platt underlag och mät ringens insida.
  4. Det mått du nu får fram är den storleken du skall välja.
tabell

KEDJEMÅTT

Bestäm dig först vart du vill att ditt hänge skall sitta – på dina nyckelben eller kanske på övre bröstkorgen. Eller så kanske du föredrar att det sitter löst på din nedre bröstkorg.

Ta sen ett snöre och mät den totala längden som ni önskar. 

Mitt tips är att om du är lång eller har stora bröst, välj en längre längd. Är du kort eller har små bröst, välj en kortare längd. Och undvik alltid att hänget hamnar mitt på urringningen eller mitt på bysten. 

Här bredvid visas en bildguide för längd på kedjor. Ha i åtanke att guiden är ungefärlig och olika kroppsdimensioner gör att kedjan kan hänga olika långt ned.


Samma princip gäller för armbanden. Ta ett snöre och mät runt din handled för att veta om måttet på armbandet komma passa just dig.

halsmatt