OM ACOSTIA

Kraft, energi och fokus. Acostia Jewellerys kollektioner är mer än något som glittrar. Det är kompromisslösa smycken – gjorda för att bäras med stolthet.

När jag återvände till smyckesvärlden gjorde jag det med en fast övertygelse. Varje smycke jag gör ska betyda någonting. För mig handlar smycken om så mycket mer än om något som glittrar och glimmar. Det handlar om att fånga något stort, abstrakt och osynligt i ett fysiskt föremål. Om att skapa något som är lika vackert som det bär mening.

Sedan jag senast arbetade som smyckesdesigner har det gått tio år. Under den tiden har jag hunnit få tre barn, upplevt framgångar och motgångar, ljus och mörker, och lärt mig mycket om mig själv. Det är erfarenheter jag tar med mig in i designarbetet.

Mina kollektioner tar sin utgångspunkt i tidlösa symboler och idéer som uttrycker kraft, energi och fokus. Jag utgår från kantiga, enkla och maskulina former som sedan tillförs djup och strukturer. Som mjukas upp och blir levande. Resultatet blir smycken som är både grafisk stilrena och vibrerande av liv.

Jag vill att mina smycken ska bäras med stolthet. Därför kompromissar jag aldrig och låter alltid kvaliteten stå i centrum. Min ambition är att varje smycke ska vara ett konstverk som vågar ta plats. Oavsett om det är ett örhänge, en ring, en hårnål eller ett armband. Det ska skänka kraft och elegans. Och det ska fungera som en påminnelse om vem du är och vad du vill.

Namnet Acostia kommer från ett guldglänsande och ovanligt grässtrå som endast växer i Ecuador. Trots sin simpla men samtidigt vackra, avskalade form bär det på en en kraft som till och med kan få det att kämpa sig igenom asfalt. Denna inre kraft ligger som inspiration för alla kollektioner.

Lisa Liljeqvist


Foto: Olivia Flodén, www.fotoliv.se